Tamme konijnen afstaan?

 

Zoals onze website al laat zien vangen wij enkel en alleen halfwilde konijnen op. Er is geen mogelijkheid tot het opvangen van tamme konijnen. Hiervoor verwijzen we je graag door naar de lijst met Konijnenopvangen van Stichting Konijnenbelangen. Deze lijst bevat opvangen door heel Nederland en België.

 

 

Twijfelt u of uw konijn wel of niet halfwild is? Dan kunt u uiteraard contact opnemen via het contactformulier.

 

Wat je ook doet, dump je konijn niet!

 

Dump nooit uw konijnen zomaar in de natuur of op straat. Hoewel wilde konijnen kunnen overleven, kunnen tamme konijnen dat volstrekt niet! Het leven van een gedumpt tam konijn is hard en een lijdensweg. Tamme konijnen hebben geen wilde instincten en kunnen bijvoorbeeld niet zelfstandig hun voedsel vinden. Naast de gevaren van allerhande roofdieren kan het konijn ook aangereden worden, of ziek worden. En niemand merkt dat op of gaat vervolgens naar de dierenarts. 
Bovendien werkt u op die manier mee aan het ontstaan van halfwilde konijnen.

 

Het "vrij laten" van je tamme konijn maakt hem of haar niet vrij, het maakt hem voedsel.

HEEFT U EEN KONIJN GEVONDEN?

 

Neem dan altijd contact op met Amivedi of een konijnenopvang/asiel in jouw regio.

Als particulier zijnde mag je een gevonden dier nooit zomaar houden. Erkende opvangen en asiels zijn bekend met de gang van zaken en kunnen de juiste stappen ondernemen. Zij kunnen bijvoorbeeld inschatten of het konijn wel of niet gedumpt is en direct actie ondernemen, zoals het castreren van een gevonden voedster.

Dit voorkomt het ontstaan van halfwilde konijnen.

 

Meer informatie over konijnen?