Een van onze opties tot het uitplaatsen van halfwilde konijnen, voor degenen met de juiste kleur en het benodigde wilde karakter. Zie de foto's voor een eerste indruk of klik op de foto onderaan de pagina.

 

 

Halfwild: tam onder voorwaarden, of angsthaas

 

Hoewel halfwilde konijnen ook half-tam zijn, heb je ook halfwildjes die qua karakter weinig verschillen van hun wilde soortgenoten.
Zij zijn mensenschuw, ontsnappen makkelijk en snel, zijn in gevangenschap al gauw te gestrest en gedijen niet als "huis"dier.

 

Voor deze angsthaasjes zoals wij het noemen hebben wij een samenwerking met een landgoed. Op deze locatie leven zij in het semi wild. Eigenlijk zoveel mogelijk vrij, net zoals echte wilde konijnen.
Maar aangezien deze konijnen ook half-tam zijn kun je hen niet aan hun lot overlaten.

 

Op het landgoed worden deze halfwildjes uitgeplaatst, ze worden gecontroleerd en geobserveerd, gevoerd en er is altijd water beschikbaar. Vóór zij hier geplaatst worden, zijn zij in ieder geval 1x gevaccineerd en zowel de rammen als de voedsters die wij daar uitplaatsen zijn gecastreerd. Verdere eisen zijn dat de konijnen het juiste, wilde karakter moeten hebben om te kunnen overleven. En de kleur van hun vacht is belangrijk: alleen wildkleurige of zwarte halfwildjes kunnen daar geplaatst worden. Een witte vacht is, net zoals in het echte wild, te opvallend en deze afwijkende halfwildjes kunnen niet lang overleven. Net zoals wilde konijnen moeten zij naast hun wilde genen en het juiste karakter, kunnen vertrouwen op een schutkleur.

Kortom, een perfecte oplossing voor juist die angsthaasjes die ook in ons rusthuis niet gelukkig zijn. 

 

Voor meer informatie over het landgoed kan er altijd contact opgenomen worden met ons. Zie het kopje "Contact" of in het geval van het uitplaatsen van halfwilde konijnen, het kopje "Afstand doen"

 

Meer weten over het landgoed? Klik op de foto hieronder.